Nieuwswekker: Spionageballon boven de VS + Fijnste treinstation

Goedemorgen! Het is vrijdag, bijna weekend dus. Je kunt deze laatste schooldag van de week goed beginnen met onze Nieuwswekker, waarin we het laatste nieuws voor je op een rijtje hebben gezet.

Het weer

Het wordt een bewolkte dag, maar op de meeste plekken blijft het droog. Het kan rond de 11 graden worden.

Dit heb je misschien gemist:

- Boven de Verenigde Staten zweeft al dagen een mysterieuze ballon. Volgens de Amerikanen zou de ballon van China zijn en gebruikt worden om mee te spioneren. Het Amerikaanse leger wilde de ballon eerst uit de lucht schieten. Maar het neerstortende puin zou voor te veel schade kunnen zorgen.

- Het treinstation Klimmen-Ransdaal is het fijnste station van Nederland. Het station in Zuid-Limburg kreeg het hoogste cijfer van treinreizigers: een 8,3. Volgens de reizigers ligt het station op een mooie plek tussen de heuvels, heeft het een oud stationsgebouw en kan je gezellig wat eten of drinken op het perron.

Station Klimmen-Ransdaal

Ook onze stelling gaat over treinreizen!

Reizen met de trein is leuker dan met de auto.

14.818 stemmen

Deze stelling is gesloten

66% 9.793 stemmen

33% 5.025 stemmen

- Darter Michael van Gerwen heeft de finale van de eerste Premier League-avond van het jaar verloren. Aan dat toernooi doen de beste acht darters van de wereld mee. Zij spelen meerdere avonden tegen elkaar. Van Gerwen won zijn eerste twee partijen en haalde zo de finale. Die verloor hij uiteindelijk van de Engelsman Chris Dobey.

PDC Darts

@OfficialPDC

A DREAM DEBUT FOR DOBEY! 🌴 ABSOLUTELY MAJESTIC FROM DOBEY AS HE WINS ON NIGHT ONE WITH A HUGE 160 FINISH! 💥 Chris Dobey tops the Premier League table on the opening night of action, defeating Michael van Gerwen in a deciding leg to clinch the final in STYLE! 🤩 https://t.co/KOoSobnOY6

Afbeelding bij tweet
Afspelen

2 februari 202323:41

Dit is vandaag in het nieuws:

- De eigenaar van een konijnenopvang in Moergestel heeft het megadruk. Afgelopen jaar werden er zo'n 1000 konijnen bij de konijnenopvang gebracht. Niet eerder waren dat er zoveel. Het lijkt erop dat steeds meer mensen van hun huisdier af willen, omdat de kosten te hoog zijn. Je hoort er vanavond meer over in het Jeugdjournaal.

- Het gaat er al heel lang over: de toeslagen-affaire. Geldproblemen van veel gezinnen zouden opgelost worden, maar dat is nog altijd niet gebeurd. Sharissa van 13 is een van de kinderen die ook slachtoffer is. Zij wil weten waarom het allemaal zo lang duurt.

We maakten in 2020 al deze video over de toeslagen-affaire:

Gezinnen in de problemen door overheid: 'Er zijn hele grote fouten gemaakt'

En dan nog even dit...

Laat jonge kinderen niet zomaar met je telefoon spelen. Die tip had een vader uit de Verenigde Staten waarschijnlijk graag eerder gehoord. Zijn 6-jarige zoon Mason bestelde met zijn telefoon voor bijna 1000 euro aan bezorgmaaltijden.

Oeps! Jongen (6) bestelt voor 1000 euro aan bezorgmaaltijden

Fijne dag!