Mathieu van der Poel wint WK veldrijden

Het is hem voor de 5de keer gelukt: Mathieu van der Poel heeft het WK veldrijden gewonnen. Hij ging in een eindsprint zijn grote concurrent Wout van Aert uit België voorbij.

Bijna de hele wedstrijd reden Wout van Aert en Mathieu van der Poel voorop. Zij zijn elkaars grote concurrenten. De rest van de deelnemers zaten daar een flink stuk achter. Uiteindelijk bleek Mathieu van der Poel net wat sterker dan van Aert.

Druk

Het WK veldrijden was in Hoogerheide, vlakbij de grens tussen België en Nederland. Bijna 45.000 Belgen en Nederlanders waren naar Hoogerheide gekomen om aan te moedigen. Het was dus hartstikke druk.

Bij veldrijden maken de deelnemers meerdere rondjes op een parcours met hindernissen. Daarom moeten ze niet alleen fietsen, maar soms ook rennen en de fiets dragen. Een parcours gaat vaak door bossen, over velden, zanderige wegen en soms zelfs over sloten.

De vrouwen kwamen gisteren in actie. Op plek 1, 2 én 3 eindigde een Nederlander.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.