Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zware aardbeving in Turkije en Syrië

In Turkije is vannacht een zware aardbeving geweest. De beving was zo sterk dat het ook gevoeld werd in Syrië en Libanon. Er zijn bijna 2600 mensen omgekomen. Meer dan 11.000 mensen zijn gewond geraakt.

De schade door de beving is enorm groot. Er zijn veel gebouwen ingestort. Ook liggen er nog mensen onder het puin. Naar die mensen wordt druk gezocht.

Hulp

President Erdogan van Turkije zegt dat er onmiddellijk reddingsteams naar de getroffen gebieden zijn gestuurd.

We hopen dat we samen zo snel mogelijk en met zo min mogelijk schade deze ramp doorkomen. We blijven doorwerken.

president Erdogan

Vanmiddag was een tweede zware aardbeving, deze keer in het midden van Turkije. Daardoor zijn nog meer gebouwen ingestort.

Hulp uit Nederland

Nederland stuurt een speciaal reddingsteam naar Turkije. In het team zitten 65 reddingswerkers en 8 honden. De honden hebben speciale training gehad en kunnen mensen zoeken die onder het puin liggen. Ook uit andere landen wordt hulp gestuurd.

Het Rode Kruis opent Giro 7244 om geld in te zamelen voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië. Via de website kunnen mensen geld geven.

In deze video zie je meer over hoe de hulp op gang komt:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.