Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Reddingsacties in Turkije en Syrië gaan door, tentenkampen opgezet

Op steeds meer plekken in Turkije en Syrië worden tenten opgezet, zodat mensen niet meer buiten hoeven te slapen. Huizen zijn compleet verwoest door de zware aardbeving van afgelopen maandag. De meeste mensen hebben helemaal niets meer.

Reddingswerkers

Ondertussen doen reddingsteams er alles aan om nog mensen levend onder het puin vandaan te halen. En ruim 90 uur na de bevingen worden er hier en daar nog steeds mensen gered.

Het dodental loopt helaas ook nog altijd verder op, inmiddels naar meer dan 21.000.

Koning

Koning Willem-Alexander heeft ook stilgestaan bij de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Aan het einde van zijn werkreis aan de Caribische eilanden zei hij dat hij de slachtoffers, nabestaanden en gewonden steunt. Hij noemt het "een verschrikkelijk drama."

Op verschillende plekken zamelen mensen geld in voor de slachtoffers van de aardbeving. Ga jij dit weekend een actie doen om geld in te zamelen en wil je erover vertellen in het Jeugdjournaal? Mail dan naar jeugdjournaal@nos.nl.

Zet in de mail je naam, je leeftijd en het telefoonnummer van je ouders.

Bekijk ook