Kans op overlevenden aardbeving steeds kleiner, ruim 33.000 doden

Kans op overlevenden aardbeving steeds kleiner, ruim 33.000 doden

Bijna een week na de aardbevingen in Turkije en Syrië is de kans steeds kleiner dat er nog mensen worden gered. Zeker 33.000 mensen zijn nu omgekomen en deskundigen verwachten dat het er nog veel meer zijn.

Er worden nog heel veel mensen vermist. Daardoor gaan hulpverleners ervan uit dat het dodental zeker nog zal verdubbelen. Het verdriet is dus erg groot nu mensen weten dat familieleden en vrienden het hoogstwaarschijnlijk niet hebben overleefd.

Laatste dag Nederlands reddingsteam

Na dagen en nachten van reddingsacties stopt het Nederlandse reddingsteam na vandaag met zoeken. Ze hebben twaalf mensen en een hond gered. Vrijdag wist het team nog een 8-jarige jongen levend onder het puin vandaan te halen, 106 uur na de bevingen. Een zoekteam uit een ander land neemt het werk vanaf morgen over.

Hulporganisaties zijn ondertussen begonnen aan een hele moeilijke klus. Er zijn miljoenen mensen dakloos geraakt en die hebben allemaal een veilige plek, water en voedsel nodig. Er komen veel hulpgoederen aan in het getroffen gebied, maar de verdeling daarvan gaat nog moeizaam.