Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kindervraag: Mag een kind in een film spelen voor 12 jaar en ouder?

We kregen een interessante vraag van Jonna. Zij wil graag weten of kinderen in films mogen spelen voor 12 jaar en ouder. Een film die ze zelf helemaal niet mogen zien, dus.

Kan een kind de hoofdrol spelen in een film voor 12 jaar en ouder?

Jonna

Een film waarbij dat zo is, is Jungle Book. Die film heb jij misschien ook wel gezien. Er is een tekenfim, en een paar jaar geleden werd 't levensecht verfilmd. Die film is alleen bedoeld voor mensen van 12 jaar en ouder.

7 jaar

In de film speelt Neel de hoofdrol. Toen de film gemaakt werd, was Neel pas 7 jaar. Hij mocht de film zelf dus eigenlijk niet zien. Mag hij er dan wel in spelen? En hoe zorgen de makers van de film ervoor dat het niet te eng wordt voor de jonge acteurs? Je ziet het in de video hierboven.

Heb je ook een vraag over iets wat in het nieuws is, of wil je ergens op reageren? Je kunt ons een WhatsAppje sturen via 06-28167842. Voor de uitzending gebruiken we het liefst filmpjes waarin je een vraag stelt of reageert op iets dat in het nieuws is.