Canada verbiedt TikTok voor mensen die bij de regering werken

Canada verbiedt TikTok voor mensen die bij de regering werken

In Canada mogen mensen die voor de overheid werken, zoals voor de regering of een gemeente, geen TikTok meer op hun werktelefoon hebben. Ook op andere werk-apparaten is de app voortaan verboden.

Dat is voor de veiligheid, zegt de premier van Canada. TikTok is namelijk van een Chinees bedrijf en politici zijn bang dat de Chinese regering hen via de app stiekem in de gaten kan houden en geheime informatie kan stelen.

Overheidsmedewerkers hebben vaak veel gevoelige informatie. En een overheid wil natuurlijk niet dat dit in verkeerde handen valt.
journalist Nando Kastelijn

Het verbod in Canada gaat vandaag in. De premier van het land hoopt dat meer mensen en bedrijven beter gaan nadenken over het gebruik van TikTok en de veiligheid van hun gegevens.

Amerika en Europa

In de Verenigde Staten is de app ook al verboden voor mensen bij de overheid. En ook in Europa mogen sommige mensen die voor de Europese Unie werken niet meer op TikTok.

In Nederland is de app niet verboden, maar sommige politieke partijen zouden dat wel willen. Omdat TikTok gegevens verzamelt over kinderen. Daarover maakten wij eerder deze video:

Waarom willen sommige mensen TikTok verbieden?

Hieronder kan je ook luisteren naar onze podcast-aflevering over dit onderwerp: