Tranen van vreugde en van verdriet tijdens WK schaatsen

Tranen van vreugde en van verdriet tijdens WK schaatsen

Stel je voor: je bent net wereldkampioen geworden. Dan ben je blij toch? Wat als je daarna hoort dat je gediskwalificeerd bent? Het gebeurde tijdens de WK Afstanden in Heerenveen.

Baanrecord

Schaatssters Joy Beune, Irene Schouten en Marijke Groenewoud waren supersnel tijdens de ploegenachtervolging. Ze reden een baanrecord en kwamen als eerste over de finish.

De Nederlandse schaatssters waren daar natuurlijk superblij mee. Maar toen ze geïnterviewd werden over hun overwinning, hoorden ze opeens dat ze gediskwalificeerd waren. De enkel van Joy Beune zou te zien zijn geweest en dat mag niet.

De jury was heel streng en daarom lag het Nederlandse team uit de wedstrijd. De gouden medaille ging dus naar Canada.

Gouden medailles voor Nederland

Toch werd er ook nog gejuicht tijdens de WK afstanden. Het Nederlands mannenteam won namelijk wel een gouden medaille. Patrick Roest, Beau Snellink en Marcel Bosker schaatsten als eerste over de finish tijdens de ploegenachtervolging.

Ook Femke Kok neemt een gouden medaille mee naar huis. Zij werd wereldkampioen op de 500 meter. Het is voor het eerst dat er op deze afstand een Nederlandse wereldkampioen is.

Kok stunt en is eerste Nederlandse wereldkampioene op 500 meter ooit

Ook vandaag deden de Nederlandse schaatsers het heel goed. Jutta Leerdam werd namelijk wereldkampioen op de 1000 meter. En op de massastart heeft Marijke Groenewoud de gouden medaille gewonnen.