Nieuwswekker: Start Formule 1-seizoen + Paard op hol

Goedemorgen! Hopelijk heb je een fijne zondagochtend. Deze Nieuwswekker maakt 'm waarschijnlijk nog net iets fijner.

Het weer

Het is vandaag de hele dag bewolkt, met op veel plekken regen. Op sommige plekken kan het zelfs sneeuwen en hagelen. Het wordt ongeveer 6 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- De amateurs van Spakenburg spelen in de halve finale van de KNVB-beker thuis tegen PSV. Feyenoord speelt thuis tegen Ajax. De halve finales worden gespeeld, op dinsdag 4, woensdag 5 of donderdag 6 april. Spakenburg is de derde amateurclub ooit die de halve finale in het bekertoernooi haalt. Eerder maakten we daar deze video over:

Amateurs Spakenburg naar halve finale: 'Ongelooflijk!'

- Femke Bol is tijdens de EK Indoor Atletiek in Istanbul opnieuw kampioen geworden op de 400 meter. De atlete finishte in de finale voor Lieke Klaver.

Bol prolongeert Europese indoortitel op 400 meter, zilver voor Klaver

- En er is meer Nederlands sportsucces. Demi Vollering heeft wielerwedstrijd Strade-Bianchi gewonnen. Makkelijk ging dat niet, want 15 kilometer voor de finish sloeg er ineens een paard op hol.

Vollering wordt gehinderd door paard

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Vandaag is de eerste race van het Formule 1-seizoen, in het land Bahrein. En dit keer doen er twee Nederlanders mee: Max Verstappen en Nyck de Vries. Verstappen was gisteren de snelste tijdens de kwalificatie, daarom start hij vandaag vanaf plek 1. Nyck de Vries kwam niet verder dan de negentiende plek.

Wie wordt er wereldkampioen in de Formule 1?

Deze stelling is gesloten

- Het wordt een speciaal jaar voor rapper Snelle. Deze zomer treedt hij op in het stadion van Go Ahead Eagles - zijn favoriete voetbalclub. Goede reden voor Noortje om bij hem langs te gaan met jullie vragen. Je ziet het vanavond in het Jeugdjournaal.

En dan nog even dit:

- Ze zag ijsbergen, leerde surfen en zat met haar baasje op het strand. Kip Monique was daardoor wereldberoemd. Jarenlang volgden honderdduizenden fans haar avonturen. Nu is ze er niet meer, maar ze heeft wel een geweldig leven gehad:

Wereldberoemde kip Monique leeft niet meer