Nieuwswekker: Goud bij hoogspringen + Pizza-crisis

Goedemorgen! Ben je alweer bijna klaar om naar school te gaan? Met deze Nieuwswekker begint je dag in ieder geval goed.

Het weer

Het is best bewolkt en er kunnen wat winterse buien vallen. Het wordt zo'n 6 graden.

Het weer van 6 maart

Dit heb je misschien gemist:

- Veel succes voor Nederland op het EK indoor atletiek bij het hoogspringen. In de ochtend pakte Britt Weerman zilver bij de vrouwen. In de avond was hoogspringer Douwe Amels ontzettend goed. Hij sprong als enige over 2 meter en 31 centimeter. Dat is net zo hoog als een verdieping van een huis!

Hij won goud en kon het bijna niet geloven. De laatste keer dat een Nederlandse man een medaille won op dit onderdeel was 46 jaar geleden.

Douwe Amels

- Zin in de lente? Dan heb je pech! Het blijft deze week heel erg koud en het kan zelfs gaan sneeuwen. In het noorden van Nederland kan vandaag al wat natte sneeuw vallen.

Dit is vandaag in het nieuws:

- De aardbevingen in Turkije en Syrië zijn vandaag precies een maand geleden. Meer dan 50.000 mensen kwamen om het leven. En van veel steden en dorpen in het rampgebied is maar weinig over. Hoe gaat het met de kinderen daar? Dat zie je vanavond in het Jeugdjournaal.

- Inwoners van het Friese Holwerd willen de dijk daar doorbreken. Hun dorp komt dan direct aan de Waddenzee te liggen. Waarom ze Holwerd graag willen veranderen in Holwerd Aan Zee? Noortje gaat naar het dorp toe om dat te vragen.

- In Groot-Brittannië kun je misschien binnenkort geen pizza met tomatensaus meer eten. De pizza-crisis komt doordat er een groot tekort is aan tomaten. In korte tijd zijn tomaten heel veel duurder geworden. Pizza-bakkers maken zich zorgen. Sommigen proberen pizza's te maken met een andere saus op de bodem.

Maar veel mensen willen dat niet. Zij vinden de pizza met tomatensaus toch het lekkerst.

Welk eten kun jij echt niet missen?

Deze stelling is gesloten

En dan nog even dit

Jullie hadden heel veel vragen voor Snelle. En dus ging Noortje bij de artiest langs.

Noortje en Snelle

Fijne schooldag!