Nieuwswekker: Speciale dag voor meisjes + Holifeest

Goedemorgen! Je bent weer op de helft van je schoolweek. Was het vanochtend wit buiten toen je wakker werd? Dat kan kloppen, want het heeft gisteravond en vannacht in het zuiden van het land gesneeuwd.

En ook vandaag is er in de zuidelijke drie provincies en in delen van Gelderland kans op (natte) sneeuw. Op andere plekken is het droog met af en toe zon.

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

- Frankrijk heeft last van droogte. Al vijf seizoenen valt er in dat land heel weinig regen. Daardoor komen rivieren en meren droog te staan. Veel boeren zijn bang dat de oogsten gaan mislukken. Ook andere landen hebben nu al last van droogte. Zoals Spanje, Italië, Duitsland en Griekenland.

- AZ heeft de eerste wedstrijd tegen het Italiaanse Lazio in de achtste finales van de Conference League gewonnen. Het werd 1-2 in het stadion in Rome. Volgende week donderdag spelen de clubs nog een keer tegen elkaar en dan in Alkmaar. AZ heeft dan genoeg aan een gelijkspel om door te gaan naar de kwartfinales.

AZ-spelers vieren feest met de meegereisde fans

Dit is vandaag in het nieuws:

- Het kleurrijkste feest van het jaar wordt gevierd: het Holifeest. Hindoes van over de hele wereld vieren dat de lente is begonnen. Ze gaan de straat op en gooien gekleurd poeder en gekleurd water naar elkaar.

Ook op sommige Nederlandse scholen wordt Holi gevierd. Vorig jaar zag dat er zo uit:

Kinderen vieren Holi-feest met gekleurd poeder

- Het is vandaag een speciale dag voor vrouwen en meisjes. Het is namelijk Internationale Vrouwendag. Op deze dag vragen mensen over de hele wereld aandacht voor gelijke rechten voor vrouwen. In veel landen is het een officiële feestdag, maar in Nederland niet.

Op sommige plekken zijn mensen zelfs vrij op deze dag. Wat vind jij daarvan?

Iedereen moet vrij krijgen op Internationale Vrouwendag.

14.357 stemmen

Deze stelling is gesloten

72% 10.369 stemmen

27% 3.988 stemmen

- Het grootste honkbaltoernooi ter wereld begint in Taiwan. De Nederlandse honkballers spelen de allereerste wedstrijd van het toernooi, tegen Cuba. Nederland presenteert zich als 'koninkrijksteam.' In het team zitten ook honkballers van de eilanden Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

Honkbal is de belangrijkste sport op Curaçao. Veel jonge honkballers daar hebben er alles voor over. We maakten er eerder deze video over:

Honkbal belangrijkste sport op Curaçao: 'Elke dag mee bezig'

En dan nog even dit...

Altijd al een sixpack willen hebben, maar geen zin om lang te trainen in de sportschool? Deze man heeft daar een bijzondere oplossing voor...

Hoe krijg je binnen twee dagen een sixpack?

Fijne dag!