Ontbijten met de hele klas? Dat gaan nog meer scholen doen

Ontbijten met de hele klas? Dat gaan nog meer scholen doen

Nog meer basisscholen gaan ontbijt op school regelen. Samen met de hele klas ontbijten zorgt voor een fijnere sfeer en kinderen kunnen er beter door leren. Dat zeggen scholen die nu al een schoolontbijt hebben.

De kinderen daar zijn beter gefocust in de klas en hebben meer energie. Ze gapen bijvoorbeeld minder tijdens de les. En, vaak is het ontbijt op school ook gezonder dan ontbijt thuis. Zo krijgen kinderen bijvoorbeeld fruit of een mueslireep, in plaats van zoet beleg of tussendoortjes met veel suiker.

Proef

Het Jeugdeducatiefonds organiseerde daarom een proef op 457 basisscholen. Op al die scholen konden kinderen vier maanden lang 's ochtends vroeg samen ontbijten. Scholen die aan de proef meededen, waren super blij met de resultaten.

En dus gaat minister Wiersma van Onderwijs meer scholen geld geven. Dan hoeven ook op andere plekken in Nederland kinderen niet met een lege maag in de klas te zitten. Volgende week stuurt hij een brief over het succes van het schoolontbijt naar de Tweede Kamer. Daar gaan ze beslissen welke andere scholen in het land samen gaan ontbijten.