Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Raketten afgevuurd op meerdere plekken in Oekraïne

Rusland heeft vannacht raketten afgevuurd op meer dan tien steden in Oekraïne, verspreid over het land. Het is de grootste Russische aanval in een aantal weken.

In het deel van Oekraïne waar oorlog wordt gevoerd, vallen vaker bommen. Maar nu heeft Rusland ook andere plekken in het land aangevallen.

Stroom uitgevallen

Huizen in verschillende grote steden zijn geraakt door de raketten, bijvoorbeeld in de hoofdstad Kyiv. Ook energiecentrales hebben schade. Daardoor is in sommige gebieden de stroom uitgevallen. Volgens de Oekraïense regering zijn er zeker vijf mensen omgekomen.

Het is verder nog niet duidelijk hoe groot de schade is. Reddingswerkers zijn druk bezig met opruimen en mensen helpen.

Wapens zijn bijna op

De oorlog duurt al langer dan een jaar. Rusland heeft in die tijd al veel wapens ingezet, en nu zijn er niet meer veel raketten en bommen over. Daarom schieten ze niet elke dag raketten af en zit er vaak wat langer de tijd tussen. Ook probeert Rusland met het bombarderen de mensen in Oekraïne bang te maken.