Politie pakt drie overvallers op na klopjacht in Rijsbergen

Politie pakt drie overvallers op na klopjacht in Rijsbergen

Het was een spannende avond voor kinderen in Rijsbergen. Ze moesten allemaal binnen blijven met de deuren en ramen op slot, omdat de politie een grote klopjacht hield op drie gevaarlijke overvallers.

Ik zat een beetje te trillen, omdat ik wel bang was.
Kjell

Meer dan 70 agenten waren urenlang op zoek naar de overvallers. Die hadden eerder op de dag een wapenwinkel overvallen in België. Daarna waren de mannen in een auto naar Nederland gevlucht.

Te voet

Na een lange politie-achtervolging kwamen de overvallers aan in het Brabantse dorp Rijsbergen. Daar lieten de overvallers hun beschadigde vluchtauto achter. Daarna vluchtten ze rennend verder.

Het was verstoppertje voor gevorderden.
Maarten Brink, woordvoerder politie

Omdat de overvallers vuurwapens bij zich hadden, moesten alle inwoners van het dorp binnen blijven. Ook werd het hele dorp omsingeld en afgesloten. Voor de politie was het lastig om met elkaar op afstand te kunnen praten, omdat veel van hun portofoons het niet goed deden. De agenten konden dus minder goed overleggen.

Maar na een lange zoekactie door het hele dorp wist de politie alsnog alle overvallers te vinden en op te pakken. Een van de overvallers zat zelfs verstopt in een kliko. De verdachten zitten nog vast.