Nieuwswekker: Verkiezingen + Onze podcast is terug

Goedemorgen op deze belangrijke dag voor Nederland. Er zijn verkiezingen!

Echt lekker weer om te stemmen is het nog niet. En waarschijnlijk ook niet om naar school te fietsen, want er kan een winterse bui vallen. Later op de dag is het droog met zonnige perioden. Het wordt een graad of 8.

NOS

Er viel de laatste tijd nog behoorlijk wat (natte) sneeuw, toch zie je al steeds meer van de lente. De komende dagen wordt het ook weer wat warmer. Heb jij daar zin in? Reageer op de poll:

1668
Ik heb zin in de lente.
Favoriet maken

Dit heb je misschien gemist:

- Dinsdagavond gingen politici voor het laatst met elkaar in debat om reclame te maken voor hun partij. Zo hopen ze zo veel mogelijk stemmen te winnen. Er kwamen ook honderden boeren met trekkers. naar de plek waar het tv-debat werd opgenomen. Die waren soms ook te horen.

- In de achtste finale van de Champions League heeft Erling Haaland maar liefst 5 keer gescoord. Zoiets gebeurt bijna nooit. Slechts twee spelers deden dat eerder in de Champions League. Haalands club Manchester City won met 7-0 van RB Leipzig en plaatste zich zo voor de kwartfinale.

Erling Haaland viert een van zijn vijf doelpunten
Reuters

Dit is vandaag in het nieuws:

- De Jeugdjournaal-podcast is terug van een iets te lange vakantie. Vanmiddag kun je eindelijk weer naar een nieuwe podcast luisteren en die gaat over schatzoeken. Deze week werd er nog een duizend jaar oude schat gevonden. Hoe kan een schat zo goed bewaard blijven? En wanneer mag je een schat houden?

- Maar in het nieuws gaat het vandaag natuurlijk vooral over de verkiezingen in Nederland. Die gaan over de provincies, de Eerste Kamer én de Waterschappen. Hier vertelt Bart je er alles over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

En dan nog even dit...

De meeste kinderen halen hun A-diploma als ze 4, 5 en 6 jaar oud zijn. Jurrie is 78 en net begonnen met oefenen:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Fijne dag!