Lentekriebels! De natuur is klaar voor een nieuw seizoen

Lentekriebels! De natuur is klaar voor een nieuw seizoen

Misschien heb je vanochtend op de fiets naar school de vogeltjes al wel horen fluiten, of de krokusjes zien bloeien. Dat komt doordat de lente voor de deur staat!

Volgende week, op 20 maart, begint de lente officieel. En dat er een nieuw seizoen aankomt, kan je merken aan de natuur.

Dieren

Bij de dieren bijvoorbeeld. Want, veel dieren krijgen in de lente jonkies. Deze week waren door heel Nederland vrijwilligers op zoek naar eieren van de kievit. Volgens veel mensen is het eerste ei van deze vogel hét teken dat de lente is begonnen. En waarom er in de lente veel babydieren worden geboren, dat leggen we uit in deze video.

Dieren zijn in deze periode ook weer extra actief. Wilde dieren gaan uit hun winterslaap en koeien die naar buiten mogen doen een vrolijke dans.

Aan het weer merk je het natuurlijk ook. De afgelopen dagen viel er nog behoorlijk wat (natte) sneeuw, maar de rest van de week is het steeds wat langer licht én wordt het weer warmer. Misschien kan je zelfs wel zonder jas naar school fietsen binnenkort!

Word jij extra vrolijk van de lente? Reageren kan op onze stelling:

Ik heb zin in de lente.

15.440 stemmen

Deze stelling is gesloten

92% 14.331 stemmen

7% 1.109 stemmen