Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De grote winnaar van de verkiezingen: Wat voor partij is BBB?

De BoerBurgerBeweging (BBB) van Caroline van der Plas kreeg de meeste stemmen bij deze verkiezingen. Een partij die uit het niets in bijna alle provincies de grootste is gebeurt bijna nooit.

BBB komt onder andere op voor boeren, maar wat willen ze dan precies?

Boer en burger

Als het aan BBB ligt gaan de stikstofplannen van de regering niet door. In die plannen staat dat een aantal boeren moet stoppen of minder dieren mag houden.

In BoerBurgerBeweging zit ook het woord 'burger.' En daar wil de partij ook voor opkomen. Zo moeten er volgens de partij meer huizen worden gebouwd. Ook buiten grote steden. En de partij wil dat kinderen op school verplicht meer leren over voedsel en boerderijen.

Het is nog even afwachten of dit soort plannen ook doorgaan. Kinderen in Tubbergen zijn in ieder geval blij met de verkiezingsuitslag:

Ik denk dat er wel iets gaat veranderen, dat de boer meer aandacht krijgt.

Ruud

De partij BoerBurgerBeweging werd in 2019 opgericht. Het doel was om 'de stem van het platteland' te zijn. BBB vindt dat daar niet genoeg aandacht voor is. De partij krijgt steun van grote boerenbedrijven.

In de Tweede Kamer heeft BBB één zetel. Daar zit Caroline van der Plas, de leider van de partij.

Bekijk ook