Nieuwswekker: Pokémon-toernooi + Opschoondag

Goedemorgen! Wat leuk dat je ook in het weekend deze Nieuwswekker opent. Ga je nog wat leuks doen vandaag? Je begint de dag in ieder geval goed met het laatste nieuws!

Het weer

Zon en regen wisselt elkaar af. Er is zelfs kans op hagel en onweer. Het wordt rond de 16 graden.

Het weer van 18 maart
NOS Jeugdjournaal

Dit gebeurde terwijl je sliep:

- In verschillende Franse steden waren gisteravond en vannacht demonstraties. Mensen zijn boos omdat de pensioenleeftijd omhoog gaat. Fransen kunnen nu nog met pensioen als ze 62 jaar zijn, maar dat wordt 64 jaar. In Parijs werden brandjes gesticht en werd de politie bekogeld met vuurwerk. 60 mensen zijn opgepakt.

AFP

Dit is vandaag in het nieuws:

- In Utrecht is vandaag een grote Pokémon-wedstrijd. Videogames en kaartspellen worden op hoog niveau door Pokémon-fans gespeeld. De 9-jarige Joshua doet ook mee. Hij is één van de beste van Europa.

Pokémon is al meer dan 25 jaar oud en dus nog steeds ontzettend populair. Maar waarom eigenlijk? Benjamin zocht het een tijdje geleden voor je uit.

De trucs die Pokémon zó populair maken | UITGEZOCHT #37

- Ruim jij weleens afval op dat je op straat vindt? Vandaag is er de perfecte dag voor! Want het is Nationale Opschoondag. In het hele land gaan mensen met een prikstok en een vuilniszak de straat op om de buurt op te ruimen.

En dan nog even dit:

Een Australische man surfte 40 uur (!) achter elkaar. Daarmee heeft hij een wereldrecord te pakken!

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Fijn weekend!