Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Veel voetbalclubs in actie tegen racisme en discriminatie

Als je vandaag op het voetbalveld stond, heb je het misschien wel gemerkt. Bij veel verenigingen hangen speciale vlaggen en wordt er gespeeld met een gekleurde band om. Met die band wil de Nederlandse voetbalbond zich uitspreken tegen racisme en discriminatie.

Ook de Haarlemse voetbalclub Alliance'22 doet mee met de actie. Aanvoerder Koen speelt vandaag ook met de armband tijdens de wedstrijd tegen de jongens van IJmuiden.

Ik ben er wel trots op dat ik hem mag dragen.

aanvoerder Koen

Op de club hangen spandoeken en vlaggen, en alle spelers dragen het OneLove-logo op hun shirts. Om te laten zien dat voetbal voor iedereen is. En dat iedereen er bij hoort.

We zien regelmatig dat er toch dingen geroepen worden langs het veld: homo of mensen worden uitgescholden om hun huidskleur. En dat hoort niet in sport thuis. Sport moet juist verbinden.

voorzitter van de voetbalclub

Er was vorig jaar veel gedoe vanwege de One Love-band. Alle aanvoerders van de clubs in de Eredivisie zouden de band dragen. Maar de aanvoerders van Excelsior en Feyenoord wilden dat niet. Daarover maakten we eerder deze video:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook