Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Joshua doet mee aan een groot Pokémon-toernooi

Wie is de beste Pokémon-trainer? Zo'n 1500 fans van over de hele wereld zijn dit weekend in Utrecht voor een groot Pokémon-toernooi. Joshua is er ook bij om mee te doen aan het kaartspel-onderdeel.

De Pokémon Special Championships is een internationaal toernooi voor Pokémon-spelers van alle leeftijden. De beste Pokémon-trainers van de hele wereld komen daar samen om Pokémon GO, de videospellen, en het kaartspel tegen elkaar te spelen.

Normaal zijn dit soort toernooien alleen maar in het buitenland. Maar dit jaar is het voor het eerst in Nederland.

Je kent de Pokémon-kaarten vast wel. Veel kinderen verzamelen ze en ruilen ze dan. Maar eigenlijk zijn de kaarten bedoeld om een spel mee te spelen. Daarbij moet je heel goed nadenken en een zo goed mogelijk team bouwen om je tegenstander te verslaan.

ANP

En daar is Joshua heel goed in. In zijn leeftijdsklasse is hij de allerbeste van Nederland, de derde van Europa en wereldwijd staat hij op plek 8. Hij heeft al aan toernooien meegedaan in Brazilië, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

Pokémon-meester

En later dit jaar gaat hij zelfs naar Japan, voor het wereldkampioenschap. Daar heeft hij natuurlijk maar één doel.

Hier ga ik het worden. Wereldkampioen.

Joshua
694
Ik speel graag Pokémon-spellen
Favoriet maken

Bekijk ook