ANP

Nieuwswekker: Ramadan begonnen+ 3D-geprinte raket

Tring, tring! Welkom in De Nieuwswekker. Met het laatste nieuws en natuurlijk...

Het weer

Pak je regenjas er maar bij! Er vallen door het hele land buien en op sommige plekken kan het gaan onweren. Het wordt 12 tot 16 graden.

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

- In Amerika is een unieke raket gelanceerd: de eerste 3D-geprinte raket. De lancering verliep niet helemaal goed. De raket haalde de ruimte, maar na drie minuten vliegen ging het mis. Door motor-problemen lukte het de raket namelijk niet om in een baan rondom de aarde te komen.

Toch leverde de lancering wel mooie beelden op.

Chris Bergin - NSF

@NASASpaceflight

LAUNCH! Relativity Space's Terran 1 has launched on its maiden flight. Overview: https://t.co/1bEyge8jJD Livestream: https://t.co/2n1oIqbUCY

Afbeelding bij tweet
Afspelen

23 maart 202304:26

- In een dierentuin in de Verenigde Staten zijn drie kleine schildpadjes geboren. Niet zo bijzonder, denk je misschien. Maar dat is het wel, want de vader is al 90 jaar oud. En het is de eerste keer dat hij vader wordt. De stralenschildpadden zijn ook nog eens beschermde diersoorten. Dus hartstikke goed nieuws.

- Een Franse skiër heeft een nieuw wereldrecord. De man skiede met 255 kilometer per uur van een steile piste af. Niemand anders ging ooit zo hard. Check hieronder hoe dat ging!

Billy snelste skiër ooit: hij vliegt met 255 kilometer per uur de berg af

- Nederland is als een-na-laatste aan de beurt in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het duo Mia Nicolai en Dion Cooper doen namens Nederland mee. Dit jaar is het songfestival in de Engelse stad Liverpool.

Dit is het liedje van Mia en Dion:

Mia Nicolai & Dion Cooper - Burning Daylight | Netherlands 🇳🇱 | Official Video | Eurovision 2023

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Misschien doe jij het nu ook wel: vasten. Want de ramadan is begonnen. Moslims over de hele wereld doen eraan mee. Deze maand eten en drinken moslims iedere dag niks terwijl de zon op is. Pas als de zon onder is gegaan, mag je weer eten en drinken, vaak gezellig met familie en vrienden.

Zou jij een dag zonder eten en drinken kunnen?

16.479 stemmen

Deze stelling is gesloten

44% 7.372 stemmen

55% 9.107 stemmen

- De Keukenhof is weer open voor publiek. De Keukenhof is het grootste bloemenpark ter wereld. Ieder jaar komen er bussen vol toeristen op af. Je vindt er miljoenen tulpen in allerlei kleuren en maten.

En dan nog even dit:

Droom jij weleens dat je kan vliegen? Met dit speciale pak kan het.

Wow! Een vlieg-wedstrijd met jetsuit