Nieuwswekker: Stunt van Marokko + 'Harry Potter' wordt vader

Goedemorgen beste lezer! Welkom in de Nieuwswekker en wat leuk dat je er bent. Je bent aan het juiste adres als je benieuwd bent wat het laatste nieuws is.

Het weer

In het midden en zuiden van het land valt er regen. In het noorden is het nog een beetje een zon-dag.

Dit heb je misschien gemist:

- In veel bekende gebouwen ging gisteravond een uurtje het licht het vanwege Earth Hour. Dat is een actie om aandacht te vragen voor klimaatverandering en het besparen van energie. Ook het Jezusbeeld in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro stond even in het donker.

- En de zomertijd is weer ingegaan. Om 2.00 uur vannacht ging de klok een uur vooruit. Hierdoor is het 's avonds langer licht en 's ochtends langer donker. Zo kwam de zon vanochtend om 7.30 uur op, en gaat 'ie vandaag om 20.00 uur weer onder. Gisteren maakten we daar deze video over:

Klok gaat uur vooruit: 'Stop met de zomertijd'

- Marokko stunt niet alleen op het WK, waar het team verrassend de halve finale haalde. Gisteren won Marokko ook een oefenwedstrijd tegen Brazilië. Het voetbalteam met onder ander de Nederlandse Marokkanen Ziyech, Mazraoui en Amrabat won met 2-1.

- Je kent acteur Daniël Radcliffe waarschijnlijk vooral als jongen. Hij speelde Harry Potter in acht megapopulaire films. Nu is hij 33 en wordt hij voor het eerst vader. Dat staat in verschillende Engelse kranten.

De acteur speelt nog steeds regelmatig in films en zijn vriendin Erin Darke is ook actrice

Dit is vandaag in het nieuws:

- Oekraïne krijgt steeds meer wapens van andere landen die ze willen helpen, zoals Amerika, Duitsland en Polen. Maar de wapens uit Tsjechië zijn best bijzonder. Ze zijn namelijk helemaal niet echt: het zijn opblaastanks. Om Russische soldaten te misleiden. Je hoort er vanavond meer over.

- Op zeker 26 stranden in Nederland en België rapen honderden vrijwilligers zwerfafval tijdens de Clean Beach Cup. Het de veertiende keer dat de schoonmaakactie wordt gehouden. Vorig jaar werd er 4.500 kilo afval verzameld.

En dan nog even dit...

Wat als je baasje te lang in de winkel blijft? Dan laat je luid en duidelijk merken dat je ongeduldig begint te worden...

Hond is wachten op baasje zat

De schrijvers van deze Nieuwswekker hopen dat je een fijne dag hebt!