Nieuwswekker 28 maart

Nieuwswekker 28 maart

NOS Jeugdjournaal

Nieuwswekker: Oranje wint + Telefoonverslaafd

Goedemorgen op deze dinsdag! Wat is er vannacht allemaal gebeurd? En wat gaat er vandaag nog gebeuren? De antwoorden vind je in deze Nieuwswekker.

Het weer

Brrrr! Er is nog weinig te merken van de lente, want het heeft vannacht gevroren. De dag begint droog en een beetje zonnig, maar helaas. Later op de dag en in de avond gaat het regenen.

Het weer van dinsdag 28 maart

Dit heb je misschien gemist:

- In Ecuador is een aardverschuiving geweest. Zeker zeven mensen zijn om het leven gekomen en ruim twintig mensen gewond geraakt. Meer dan veertig mensen worden nog vermist.

Onder meer met een reddingshond wordt gezocht naar overlevenden.

- Het Nederlands elftal heeft met 3-0 gewonnen van Gibraltar. Voor de EK-kwalificatie is dat goed nieuws, maar echt lekker ging het niet. De spelers en coach Koeman waren na afloop erg teleurgesteld. Ze hadden verwacht veel dikker te winnen.

Voor de Nederlandse Niels Hartman was het een bijzondere wedstrijd. Hij voetbalt bij het nationale team van Gibraltar en stond dus tegenover de spelers van Oranje. We maakten gisteren deze video over hem:

Huh? Nederlander voetbalt tegen het Nederlands elftal

Dit is vandaag in het nieuws:

- Bijna alle kinderen hebben als ze 12 jaar zijn een telefoon. En meer dan de helft van de kinderen vindt zichzelf telefoonverslaafd. Dat blijkt uit een onderzoek van het Jeugdjournaal naar telefoons. Je hoort er vanavond meer over in onze uitzending.

Bij veel gezinnen zijn er regels over wanneer je wel en niet op je telefoon mag. Soms ontstaan daar wel discussies over. Bij jou thuis ook?

Heb jij weleens ruzie over telefoonregels met je ouders?

15.318 stemmen

Deze stelling is gesloten

42% 6.539 stemmen

57% 8.779 stemmen

- In Amsterdam spelen politie, brandweer, het leger en de gemeente vandaag en morgen een terroristische aanslag na. Niet omdat de kans groot is dat er zo'n aanslag gaat komen, maar wel om het goed te oefenen. Hulpdiensten vinden het belangrijk om er altijd goed op voorbereid te zijn.

En dan nog even dit...

Smalle straatjes, steile trappen, krappe bochten en zelfs dwars door huizen heen. Deze mountainbikers gaan geen enkel parcours uit de weg!

De stad als parcours: deze mountainbikers durven het aan