Van der Poel wint loodzware wielren-wedstrijd

Mathieu van der Poel heeft de loodzware wielren-wedstrijd Parijs-Roubaix gewonnen. De Nederlanders kwam in z'n eentje aan bij de finish.

Van der Poel heeft nu drie van de vijf allerbelangrijkste koersen van één dag gewonnen. Hij was eerder dit jaar de beste in Milaan-Sanremo en won twee keer de Ronde van Vlaanderen (2020 en 2022). Alleen Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije won Van der Poel nog niet.

Mathieu van der Poel met Wout van Aert

Achter Mathieu van der Poel streden zijn grote concurrent Wout van Aert en Jasper Philipsen om de tweede plek. Philipsen, de ploeggenoot van Van der Poel, won de sprint.

De koers in het noorden van Frankrijk is zo zwaar dat 'ie ook wel de 'Hel van het Noorden' wordt genoemd. Na de wedstrijd waren de wielrenners dan ook uitgeput.

Voor de wielrenners van het Nederlandse team JumboVisma was het geen leuke dag dus. Ze kregen behoorlijk veel pech onderweg.

Dylan van Baarle is gevallen in het Bos van Wallers.
Christophe Laporte krijgt voor de tweede keer een lekke band.