Deze organisaties helpen kinderen die opgroeien in armoede

Deze organisaties helpen kinderen die opgroeien in armoede

Kinderen die opgroeien met weinig geld kunnen niet altijd meedoen met de rest. Bijvoorbeeld omdat er geen fiets is en ze dus niet mee kunnen met hun vrienden. Of omdat er geen geld is voor een cadeau en ze daarom niet naar een kinderfeestje gaan.

Dit kan ervoor zorgen dat kinderen zich eenzaam voelen of gepest worden. Organisaties die zich inzetten voor kinderen in armoede zeggen dat dat het vervelendste gevolg is van geldzorgen thuis. Daarom geven zij hulp. Hieronder lees je welke organisaties er zijn:

Kinderen hoeven zelf geen hulp te vragen aan deze organisaties. Dat kan een volwassene doen. Bijvoorbeeld een vader of moeder. Maar ook een juf of meester kan de organisaties een bericht sturen. Denk jij dat je hulp van een organisatie kan gebruiken? Praat er dan over met een volwassene die je vertrouwt.

Erover praten

Als je het fijn vindt om met een onbekende te praten, kan dat met de Kindertelefoon. Je kunt elke dag bellen tussen 11:00 uur en 21:00 uur via het gratis telefoonnummer 0800-0432. Je kunt ook met de Kindertelefoon chatten.

In een speciaal NOS Jeugdjournaal over armoede hoor je er meer over. Je kunt de uitzending hier bekijken:

Het speciale NOS Jeugdjournaal over gezinnen in armoede