Raketaanvallen op steden in Oekraïne

Raketaanvallen op steden in Oekraïne

Rusland heeft vannacht raketten afgevuurd op verschillende steden in Oekraïne. Ook op de hoofdstad Kyiv. Er zijn zeker negentien mensen omgekomen. Ook raakten meerdere mensen gewond.

Het is nog niet duidelijk wat er allemaal is geraakt. Op social media gaan foto's en filmpjes rond van een brandende flat in Oeman. Die stad ligt in het midden van Oekraïne.

The Kyiv Independent

@KyivIndependent

⚡️Russia strikes Cherkasy Oblast overnight on April 28, injuring 5. Russian forces attacked the city of Uman in central Cherkasy Oblast with cruise missiles in the early hours of April 28, regional governor Ihor Taburets said on Telegram. Video: Zoya Vovk, Cherkasy Oblast… https://t.co/v9K8xaYIFb https://t.co/j5yznTcCSy

Afbeelding bij tweet
Afspelen

28 april 202305:34

Bewoners van de flat zijn inmiddels begonnen met opruimen. Militairen en hulpverleners zijn nog op zoek naar slachtoffers en proberen zoveel mogelijk mensen te helpen.

Volgens oorlogs-deskundige Bob Deen is het geen verrassing dat Rusland nog steeds dit soort aanvallen doet.

Met dit soort aanvallen laat Rusland zien dat ze Oekraïne heel veel pijn kunnen doen en hiermee kunnen ze mensen ook bang houden.
Oorlogs-deskundige Bob Deen

Volgens Bob Deen betekenen de aanvallen niet dat Rusland de oorlog gaat winnen. Het Oekraïense leger heeft veel Russische raketten onschadelijk gemaakt. Ook krijgt Oekraïne al een tijdje wapens en tanks van andere landen.