PSV wint van Ajax tijdens spannende bekerfinale

PSV wint van Ajax tijdens spannende bekerfinale

PSV heeft de KNVB-beker gewonnen! De club uit Eindhoven won met penalty's van rivaal Ajax. In een spannende wedstrijd werd het na de normale speeltijd 1-1.

In de verlenging werd niet meer gescoord en daarom kwam het aan op penalty's. PSV deed dat beter dan Ajax. PSV-speler Fábio Silva maakte het beslissende doelpunt.

Vind jij penalty's leuk om naar te kijken?

Het is stom als een voetbalwedstrijd eindigt met penalty's.

8.149 stemmen

Deze stelling is gesloten

40% 3.323 stemmen

59% 4.826 stemmen

Tijdens de wedstrijd waren er regelmatig opstootjes en werden spelers boos op elkaar. Er werd geduwd, getrokken en er waren veel overtredingen. Scheidsrechter Dennis Higler deelde maar liefst 11 kaarten uit.

Vuurwerk en zingen

Na de wedstrijd was het natuurlijk feest in Eindhoven. Rond middernacht kwam de spelersbus aan bij het Philips-stadion. Daar werden de spelers toegezongen en onthaald met vuurwerk.

Nieuwe regels

Voor de wedstrijd was er veel spanning, ook bij kinderen. Niet alleen over de uitslag van de wedstrijd, maar ook over de nieuwe KNVB-regels. Die zijn namelijk behoorlijk streng. In deze video zie je er meer over.

PSV wint van Ajax tijdens spannende bekerfinale

De nieuwe regels bestaan nu bijna een maand. Ze zijn er gekomen na de halve finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en Ajax. Toen gooide iemand uit het publiek een aansteker op het hoofd van Ajax-speler Davy Klaassen.

Daarover maakten we toen deze video:

Feyenoord-Ajax stilgelegd na bekogelen en verwonden speler