Eerste zeehondenpup van dit jaar gevonden

Voor het eerst dit jaar is er een kleine zeehond gevonden. Het dier is naar het zeehondencentrum in de plaats Pieterburen gebracht. Alleen is het opvangcentrum niet blij met de manier waarop het gegaan is.

Meegenomen

Mensen die de kleine zeehond vonden zagen geen moeder in de buurt, en dachten daarom dat het dier hulp nodig had. Ze hebben de zeehond meegenomen en naar het opvangcentrum gebracht. Maar dat is absoluut verboden: mensen mogen zeehonden niet aanraken.

Er zijn speciale trainers die kunnen zien of zeehonden hulp nodig hebben. Raak de dieren niet aan, maar schakel hulp in. Moeders kunnen hun pups namelijk tot wel acht uur alleen laten zonder dat er iets aan de hand is.
zeehondencentrum Pieterburen

Het dier heeft de naam Crista gekregen. Het is de eerste kleine zeehond die dit jaar bij het centrum is gekomen. En dat betekent dat de geboortetijd is begonnen. De komende tijd zullen er waarschijnlijk nog meer jonge zeehonden geboren worden.

Blijf op afstand

Daarom waarschuwen zeehonden-experts nog een keer om zeehonden alleen vanaf een afstand te bekijken, en ze absoluut niet aan te raken.

Heb jij weleens een zeehond gezien?

5.330 stemmen

Deze stelling is gesloten

65% 3.485 stemmen

34% 1.845 stemmen