Nieuwswekker: Snoep bij avondvierdaagse + Kind vergeten in bus

Goedemorgen op de laatste dag voor het Pinksterweekend! Hier lees je welk nieuws je vannacht gemist hebt en wat er vandaag nog gaat gebeuren.

Het weer

Het wordt opnieuw een zonnige dag met temperaturen tussen de 15 en 20 graden. Het waait alleen wel wat harder, vooral langs de kust.

Dit heb je misschien gemist:

- Darter Michael van Gerwen heeft de Premier League gewonnen. Dat is een van de belangrijkste dart-toernooien van de wereld. Het is de zevende keer dat hij deze prijs wint en dat is een record!

PDC Darts

@OfficialPDC

Your CHAMPION! 🏆 Michael van Gerwen lifts a record breaking seventh Premier League title as he retains his crown here in the capital! https://t.co/QqShAWUH4J

Afbeelding bij tweet
Afspelen

25 mei 202322:46

- Een meisje van 4 uit Eindhoven is gisteren na haar schoolreisje vergeten in de bus. Het kind was in slaap gevallen en niemand had door dat ze nog in de bus zat. De bus ging weer op weg terug, en toen werd duidelijk dat het meisje nergens te bekennen was.

Ze werd uiteindelijk slapend in de bus gevonden. Het gaat helemaal goed met het meisje. Haar moeder is wel boos op de school en de buschauffeur.

- Gisteravond zijn de FunX Awards uitgereikt. Dat zijn prijzen voor de beste artiesten van Nederland. Rapper Boef was de grote winnaar. Hij nam vier prijzen mee naar huis, waaronder die van beste mannelijke artiest. Yade Lauran won de prijs voor beste vrouwelijke artiest.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Al meer dan 1300 scholen hebben geld aangevraagd bij de regering voor schoolmaaltijden. Dat geld wordt vrijgemaakt, omdat scholen zien dat sommige leerlingen met een lege maag naar school komen. Ook de Jan Ligthart-school in Den Haag regelt sinds kort maaltijden voor kinderen. Ze hebben een koelkastje waarin ze eten klaarleggen.

Eerder werd er al een proef gedaan met het schoolontbijt. Toen bleek dat samen met de hele klas ontbijten voor een fijnere sfeer zorgt en dat kinderen er beter door kunnen leren. We maakten daar toen deze video over:

Ontbijten met de hele klas? Dat gaan nog meer scholen doen

- In veel steden en dorpen lopen kinderen deze week de avondvierdaagse. Zo ook in Dordrecht. Daar gaat het allemaal net iets anders dan andere jaren. Waar er eerst nog heel veel snoep was, gaat het er dit jaar een stuk gezonder aan toe.

Wat vind jij: hoort snoep bij de avondvierdaagse? Of is fruit en groente ook goed?

Snoep hoort bij de avondvierdaagse.

11.905 stemmen

Deze stelling is gesloten

81% 9.725 stemmen

18% 2.180 stemmen

En dan nog even dit...

Zie jij het dier in deze haven? Deze luchtfoto lijkt wel heel erg op een dolfijn! Rond de haven zwemmen ook veel tuimelaars, een dolfijnsoort. De vorm van de haven past dus helemaal in dat plaatje.