Oneerlijk loon in hockeywereld: 'Hij 90.000, zij 25.000 euro'

Oneerlijk loon in hockeywereld: 'Hij 90.000, zij 25.000 euro'

Het gaat de laatste tijd veel over ongelijkheid in de sport tussen mannen en vrouwen. Ook bij hockey zijn er grote verschillen, bijvoorbeeld in wat de hockeymannen en -vrouwen verdienen. De mannen krijgen veel meer en dat vinden hockeysters oneerlijk.

Hoe ongelijk het precies is, is lastig te zeggen omdat er niet makkelijk over gepraat wordt. Volgens hockeyster Maria Verschoor verdienen tophockeysters zo'n 20.000 tot 25.000 euro per jaar. Mannelijke topspelers zouden tussen de 60.000 en 90.000 euro per jaar verdienen. En dat terwijl ze hetzelfde werk doen.

Ik zag de keeper van Den Bosch Heren 1. Hij was 21 jaar en net nieuw, maar zou net zoveel verdienen als ik. Terwijl ik al zes keer landskampioen was geworden.
hockeyster Josine Koning

Hockeysters Maria en Josine waren het zo zat, dat ze hun frustraties deelden op social media. Ze verbaasden zich erover dat het grootste deel van de hockeyspelers vrouw is en toch minder betaald krijgt. Ook hebben mannen soms betere trainingstijden en kleedkamers.

Volgens de hockeybond komen de verschillen vooral door het aantal sponsoren. Mannenteams hebben meer sponsors en krijgen dan dus meer geld.

De hockeysters hopen dat er snel meer wordt gedaan om alles gelijk te trekken.