Nieuwswekker: Toch feestje voor Ajax + Pech tijdens vakantie

Goedemorgen! Na een lekker lang weekend is het weer tijd voor school. Maar voordat je gaat, lees nog even deze Nieuwswekker.

Het weer

Het wordt best bewolkt en zo'n 14 tot 18 graden. Hier en daar laat de zon zich soms zien.

Dit gebeurde terwijl je sliep:

- De Ajax-vrouwen zijn gisteravond na veel gedoe alsnog gehuldigd in een club in Amsterdam. De huldiging werd georganiseerd door een brouwerij en een oud Ajax-speler.

De vrouwen werden een paar weken geleden kampioen, maar de bazen van Ajax wilden geen huldiging voor ze. Het gaat slecht met de mannen van Ajax en ze waren bang dat er niet genoeg fans naar de huldiging zouden komen. We maakten er deze video over:

Bazen van Ajax willen geen huldiging voor Ajax-vrouwen

- Het afgelopen weekend zijn er veel mensen naar de nieuwe versie van De Kleine Zeemeermin gegaan. Het was wereldwijd de populairste film van het Pinksterweekend en vooral in de Verenigde Staten werd er veel geld mee verdiend. Daar haalde de film in een paar dagen zo'n 110 miljoen euro op.

Film-deskundige over De Kleine Zeemeermin: 'Ze passen het aan aan deze tijd'

- Problemen voor mensen op de boot tussen Ameland en Holwert. Er was iets mis met de boot en daardoor zaten mensen uren vast en werden ze uiteindelijk weer terug naar het eiland gebracht.

Heb jij weleens pech gehad op vakantie?

8.483 stemmen

Deze stelling is gesloten

72% 6.162 stemmen

27% 2.321 stemmen

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Jaren geleden werden de eerste scholen voedselbossen aangelegd. Dat zijn een soort mini-bossen op het schoolplein met allemaal soorten bomen en planten waar eten aan groeit. Nu zouden de voedselbossen geoogst kunnen worden. Maar is dat ook gelukt? Je ziet het vanavond in het Jeugdjournaal.

- Vandaag wordt officieel bekend wie de nieuwe politici in de Eerste Kamer worden. De Eerste Kamer controleert wetten die bedacht zijn door de Tweede Kamer. Ze bekijken bijvoorbeeld of er geen fouten in zitten. Bart legde eerder in deze video uit wat de Eerste Kamer eigenlijk doet.

Verkiezingen: Wat doet de Eerste Kamer?

En dan nog even dit:

De spelers van het piepkleine Luton Town FC gaan in een van de grootste voetbalcompetities ter wereld spelen. Er is alleen één probleem: het stadion is veel te klein en ligt tussen allemaal krakkemikkige huizen.

Oud stadion tussen huizen: Luton FC naar hoogste Engelse competitie