Nieuwswekker: Drone Cup + Gravin Eloise spreekt man aan op racisme

Goedemorgen! Ook op deze dinsdag staat er een gloednieuwe Nieuwswekker voor je klaar. Hierin lees je wat er is gebeurd terwijl je sliep en hoor je wat je vandaag kunt verwachten.

Het weer

Maar we beginnen met het weer. Het wordt weer een zonnige dag, maar vanmiddag komen er wel steeds meer wolken bij. Het wordt best warm, vooral in het zuiden van Nederland: daar kan het wel 25 graden worden.

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

- De voetbalclub BVV Barendrecht heeft strafpunten gekregen voor het opzettelijk verliezen van een wedstrijd. In een paar minuten tijd gaf de club drie doelpunten weg aan de tegenstander. Later gaf de club toe dat dit expres was.

Dit deden ze om kans te maken op promotie. Door de uitslagen van andere wedstrijden in de competitie, kon BVV Barendrecht alleen maar hogerop komen door te verliezen. Maar expres verliezen, dat mag natuurlijk niet.

In deze video zie je hoe de doelman van BVV Barendrecht de verkeerde kant op duikt:

Barendrecht biedt GVVV weinig tegenstand

- Een van de rijkste mannen van Finland heeft een verkeersboete van 121.000 euro gekregen omdat hij te hard heeft gereden. Hij reed 82 kilometer per uur waar hij eigenlijk maar 50 mocht rijden.

De boete is zo hoog vanwege de wet in Finland. Daar is het zo dat hoe rijker je bent, hoe meer geld je moet betalen als je een boete krijgt.

- Hoor jij wel eens iemand iets lelijks zeggen over een ander? Het overkwam gravin Eloise van Oranje. Ze hoorde op het terras een man iets racistisch zeggen en zei daar iets van. Wat ze niet wist, is dat ze werd gefilmd.

Het bleken opnames voor een tv-programma met verborgen camera's te zijn. Om te kijken wat mensen zouden doen als ze anderen racistische of discriminerende dingen horen zeggen.

Stelling

Wat zou jij doen? Reageer hieronder op de stelling.

Ik zeg er wat van als iemand iets lelijks zegt over een ander.

8.925 stemmen

Deze stelling is gesloten

80% 7.152 stemmen

19% 1.773 stemmen

Dit is vandaag in het nieuws:

- Zo snel mogelijk racen met je drone en allerlei obstakels ontwijken. Kinderen doen vandaag mee aan de Drone Cup. Dat is een drone-race voor scholieren. Niet alleen hartstikke leuk, maar de kinderen leren ook nog eens meer over techniek. Je ziet vanavond wie de allerbeste drone-piloot is.

- Vandaag moeten een aantal AZ-supporters voor de rechter komen. Omdat ze mogelijk iets te maken hebben met de rellen bij de wedstrijd AZ-West Ham United.

Na afloop van de wedstrijd bestormde een groep AZ-supporters de hoofdtribune. Daar zaten vrienden en familie van de tegenstander. Daarover maakten we toen deze video:

AZ-supporters bestormen tribune waar familie van tegenstander zit

En dan nog even dit:

In Engeland gebruiken ze grasmaaiers niet alleen om gras te maaien, maar ook om te racen! Dat gaat er best wel hobbelig en hard aan toe.

Racen met grasmaaiers: 'Heel hobbelig'