IJs, strand en veel water: eerste tropisch warme dag

IJs, strand en veel water: eerste tropisch warme dag

Het zwembad opzetten in de tuin, naar het strand, of misschien wel binnen blijven met alle gordijnen dicht om de zon buiten te houden.

Zorg voor genoeg verkoeling, want op een aantal plaatsen in Nederland werd het meer dan 30 graden. Het was dus de eerste tropisch warme dag van het jaar.

We hebben er een vraag over. Heb jij tips voor kinderen die verkoeling zoeken op zo'n warme dag als vandaag? Deel het hieronder:

Wat doe jij om koel te blijven op een hete dag?

Deze stelling is gesloten

Naar het strand gaan is natuurlijk een optie. En dat dachten meer mensen. Het strand bij Zandvoort lag bijvoorbeeld helemaal vol.

Het strand bij Zandvoort vanmiddag

Op veel plekken is gratis water om koel te blijven en kan je gratis zonnebrandcrème krijgen. En sportclubs zorgen voor ijsjes voor de sporters. Sommige wedstrijden zijn ook korter om te voorkomen dat sporters oververhit raken.

Zorg voor genoeg water

Als je op pad gaat, is het belangrijk om te zorgen dat je genoeg water drinkt. Ondanks dat je op veel plekken buiten water kunt krijgen, is het volgens artsen goed om zelf ook veel water mee te nemen.

En huisdieren kun je met dit weer écht niet in de auto laten zitten als je ergens naartoe gaat, waarschuwt de politie. Als de auto in de zon staat is het voor bijvoorbeeld honden veel te heet in de auto.

Voor honden is het snel te heet in de auto