Bosz nieuwe trainer PSV, tekent contract voor drie jaar in Eindhoven

Peter Bosz is de nieuwe trainer van PSV

Het is officieel: Peter Bosz is de nieuwe trainer van PSV. De voetbalclub uit Eindhoven heeft het nieuws gedeeld. De afgelopen dagen dachten al veel mensen dat Peter Bosz de nieuwe coach zou gaan worden.

De 59-jarige trainer gaat de komende drie jaar het mannenelftal van PSV coachen. PSV zegt dat Bosz de kandidaat is waar de club van droomde. Op de website van PSV zegt hij dat hij wil dat PSV het beste team van Nederland wordt.

Zowel PSV als ik hebben honger om te presteren. Afgelopen seizoen zijn er twee prijzen gewonnen, maar ons doel is landskampioen worden. Daar gaan we voor.
Peter Bosz

Bij PSV TV legt Peter Bosz uit waarom hij voor PSV koos.

Bosz denkt dat zijn speelstijl PSV succes kan brengen: 'Combi van selectie, trainersstaf moet kloppen'

Bosz is de opvolger van Ruud van Nistelrooij, die eind mei met nog één wedstrijd te spelen plotseling stopte als trainer. Van Nistelrooij besloot te vertrekken nadat journalisten hadden geschreven dat sommige spelers geen vertrouwen meer in hem hadden.

Peter Bosz was eerder ook de trainer van De Graafschap, Heracles Almelo, Vitesse, Ajax en in het buitenland bij Maccabi Tel Aviv (Israël), Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen (Duitsland) en Olympique Lyon (Frankrijk).

Ajax

Ook Ajax heeft een nieuwe trainer: Maurice Steijn. Ajax en Steijn zijn het met elkaar eens dat ze gaan samenwerken. Steijn was tot nu trainer van de Rotterdamse club Sparta, maar hij gaat de komende drie jaar dus bij Ajax werken. Dat heeft Sparta bekendgemaakt vanmiddag.

Maurice Steijn