Maarten van der Weijden zwemt, loopt én fietst de Elfsteden

Maarten van der Weijden zwemt, loopt én fietst de Elfsteden

Oud-zwemkampioen Maarten van der Weijden is begonnen met een Elfsteden-triatlon. Hij wil komende week 200 kilometer zwemmen, 200 kilometer fietsen en 200 kilometer wandelen. Dat doet hij om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte kanker.

Ook kinderen helpen met geld inzamelen. Zoals Deen, Moos en Puck. Voor hen is het extra bijzonder, omdat Puck zelf ook de ziekte kanker heeft gehad. Ze vertellen erover in deze video:

Deen, Moos en Puck zamelen geld in

Vijf jaar geleden probeerde Maarten van der Weijden voor het eerst de Elfstedenroute te zwemmen. Toen moest hij na 163 kilometer opgeven, omdat hij ziek werd.

Een jaar later lukte het bij een tweede poging wel. Hij deed er toen drie dagen en ruim twee uur over. Dit keer gaat hij dus een stapje verder: hij wil naast zwemmen ook fietsen en rennen. Op YouTube kun je hem live volgen:

LIVE 360°: Elfstedentriatlon Maarten van der Weijden | NOS Sport

De Elfstedenroute is een tocht langs elf steden in Friesland. Daar wordt - als het koud genoeg is - ook een beroemde schaatswedstrijd gehouden.

Tijdens de tocht kunnen mensen een stukje meedoen, door naast hem te zwemmen, fietsen of lopen. Daar kunnen ze extra geld mee ophalen voor onderzoek naar kanker. Hieronder zie je de planning: