Rellen in stadion FC Twente, tien mensen aangehouden

Bij de wedstrijd tussen FC Twente en het Zweedse Hammarby zijn gisteravond rellen uitgebroken. Vooral na de wedstrijd ging het mis op de hoofdtribune van het stadion in Twente.

Er ontstonden gevechten. Een Zweedse supporter zou van de tribune zijn gevallen en gewond zijn geraakt. Volgens de directeur van Twente kwamen beveiligers in het stadion laat in actie. Waarom het zo lang duurde is niet duidelijk.

Op deze beelden is te zien dat zwart geklede mannen de tribune bestormen en inslaan op supporters:

Rellen bij wedstrijd FC Twente

Ook buiten het stadion was het lange tijd onrustig. De politie moest groepen supporters uit elkaar houden. Er zijn tien mensen aangehouden.

Noodbevel

In de binnenstad van Enschede werd voor de zekerheid een noodbevel afgegeven. Dat betekent dat niemand daar meer mocht komen. En ook alle horeca moest eerder dicht om meer onrust te voorkomen. Pas rond 01.00 uur was het volgens de politie overal rustig.

Wapens

Gistermiddag probeerden supporters van de Zweedse club al het centrum van Enschede in te gaan, terwijl dat niet mocht. De politie was toen al bang dat de supporters van de twee clubs met elkaar wilden vechten. Er werden ook wapens gevonden.

Twente won de wedstrijd van gisteravond met 1-0. Volgende week spelen de clubs in Zweden.