Saudische voetbalfans superblij met komst topvoetballers

Saudische voetbalfans superblij met komst topvoetballers

Het WK voetbal voor de vrouwen is natuurlijk nog in volle gang, maar voor de mannen begint deze week alweer een nieuw voetbalseizoen. Ook in Saudi-Arabië. En daar kijken de fans enorm uit naar het nieuwe voetbalseizoen.

Want het lijkt er op dat dit komende seizoen heel anders gaat worden dan normaal. Er komen namelijk veel bekende voetballers uit de hele wereld voor Saudische clubs spelen.

De afgelopen jaren ging de competitie vooral tussen drie clubs. Met de komst van spelers als Benzema en Ronaldo hopen we dat het spannender wordt.
voetbalfan

Saudi-Arabië staat niet echt bekend als een belangrijk voetballand. Waarom gaan al die grote spelers er dan toch naartoe? Omdat voetballers in Saudi-Arabië veel meer geld kunnen verdienen dan in Europese landen. Zo gaat de Karim Benzema waarschijnlijk wel 200 miljoen euro per jaar verdienen.

Saudi-Arabië wil graag veel beroemde topvoetballers naar het land halen om zo wat positiever in het nieuws te komen. Het land is namelijk vaak negatief in het nieuws vanwege de mensenrechten. Zo is homoseksualiteit verboden, en mogen vrouwen veel minder dan mannen.

Voor veel voetbalfans in het land is de komst van al die grote voetballers een droom die uitkomt. Deze week kunnen ze hun helden eindelijk in actie zien.

Het zijn de beste spelers van de wereld. Ik ben heel erg blij om ze in onze competitie te zien. Het is fantastisch.
voetbalfan