Niet genoeg plek voor alle kinderen op speciaal onderwijs

Niet genoeg plek voor alle kinderen op speciaal onderwijs

Het is erg druk op scholen voor speciaal onderwijs. Zo druk, dat er niet genoeg plek is voor alle kinderen. Veel van die scholen hebben daarom wachtlijsten. Maar dat kan betekenen dat sommige kinderen helemaal niet meer naar school gaan.

Voor de kinderen op basisschool De Piloot in Rotterdam is die extra aandacht heel erg fijn. Maar doordat steeds meer kinderen zich aanmelden, wordt het weer drukker in de klas.

Wij hebben normaal gesproken twaalf kinderen in een groep. En omdat er zoveel kinderen bij komen hebben we besloten om de groepen wat groter te maken.
schooldirecteur

Maar door die grotere klassen zijn er niet genoeg juffen en meesters om iedereen extra aandacht te geven. En er zijn alsnog veel kinderen die op de wachtlijst staan.

Die kinderen moeten wachten op hun oude school, of gaan zelfs helemaal niet meer naar school. Zoals Bruno, die een half jaar moest wachten voordat er een plekje vrij was.

Dat was een hele stomme tijd. Omdat je dan geen school hebt en alleen thuis zit en je je heel erg verveelt.
Bruno

De wachtlijsten blijven voor veel kinderen nog wel een probleem. Daarom hopen scholen dat er snel meer juffen en meesters bijkomen.