Meer dan duizend doden door zware aardbeving in Marokko

Meer dan duizend doden door zware aardbeving in Marokko

Marokko is getroffen door een zware aardbeving. Er zijn zeker 1000 mensen om het leven gekomen en hulpdiensten denken dat er nog veel meer slachtoffers zijn.

Er is ook veel schade in de omgeving van de stad Marrakech. Gebouwen zijn ingestort en straten en auto's zijn bedolven onder puin.

Veel mensen waren thuis toen de grond begon te trillen en renden naar buiten.

Het voelde alsof er een trein vlak langs onze huizen reed. Mensen gingen in paniek de straat op.
inwoner Marrakech

In de regio Al Haouz zijn volgens Marokko de meeste slachtoffers gevallen. Er is nog niet veel bekend over hoe het met de mensen daar gaat, omdat het een moeilijk te bereiken gebied is.

Asni is een dorp in de buurt van het middelpunt van de aardbeving. Een van de inwoners zegt dat daar bijna alle huizen zijn beschadigd. Ook zouden er nog mensen onder het puin liggen. Inwoners doen wat ze kunnen om hun dorpsgenoten te redden.

Buiten slapen

Omdat veel mensen niet wisten of er nog een beving zou komen, sliepen ze voor de zekerheid buiten op straat. Dat is veiliger dan in hun huis slapen, dat zou kunnen instorten als er nog een aardbeving zou zijn.

Slapen op straat

Nederland wil 5 miljoen euro aan Marokko geven voor noodhulp. Ook zeggen koning Willem-Alexander en koningin Máxima mee te leven met de families van de slachtoffers in Marokko.

De reactie van koning Willem-Alexander en koningin Máxima

Wil jij iets delen over de aardbeving? Laat ons in de reacties op de site en app weten of jij iets kwijt wil over de aardbeving in Marokko.

Wil jij iets kwijt over de aardbeving in Marokko?