Nieuwswekker: Prinsjesdag + Verhuisde flamingo's

Tring tring, de wekker gaat! En niet zomaar een wekker, maar eentje vol met nieuws. Ben je er klaar voor? Start!

Het weer

Het is morgen eerst droog maar later kan het op sommige plekken gaan regenen. Het wordt zo'n 19 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- Twee flamingo's wonen niet meer in een tuincentrum in Utrecht. Dierenbeschermers wilden de dieren er al jaren weg hebben. Ze vonden een winkel geen goede plek voor ze. De flamingo's zijn verhuisd naar Dierenpark Amersfoort.

- Het skelet van een dino gaat binnenkort in de verkoop. Het dier wordt Barry genoemd en is een camptosaurus, een plantenetende dinosauriër. Volgens deskundigen is dit skelet bijzonder omdat alles extreem goed gewaard is gebleven. Het veilinghuis verwacht dat de Barry zo'n miljoen euro zal opleveren.

- Afgelopen nacht was het Noorderlicht te zien op meerdere plekken in Nederland. Vooral op donkere plekken in het noorden van het land was het natuurfenomeen te bewonderen.

Wouter van Bernebeek

@StormchaserNL

🌌 Kijktip: fel poollicht NU in het noorden zichtbaar! We zien de 'pilaren' vanaf de Afsluitdijk zelfs bewegen... #noorderlicht Foto van het camerascherm (13s, iso1600) https://t.co/vXaXPl7t4o

Afbeelding bij tweet

18 september 2023 • 22:39

Dit is vandaag in het nieuws:

- Vandaag is het Prinsjesdag. Op die dag rijdt de koninklijke familie in de Gouden Koets, dragen belangrijke mensen een hoedje en leest koning Willem-Alexander de troonrede voor. Daarin staan de plannen van de regering voor de komende tijd.

Bart vertelt je alles wat je over deze dag moet weten in deze video:

Alles wat je moet weten over Prinsjesdag

- Volgens deskundigen mag de troonrede wel wat minder deftig. Zij vinden dat de koning beter makkelijke woorden en korte zinnen kan gebruiken. Zo zouden meer mensen zijn verhaal begrijpen.

Hier gaat ook onze stelling over!

De Troonrede moet in simpele taal.

9.532 stemmen

️

Deze stelling is gesloten

84% 8.055 stemmen

15% 1.477 stemmen

- Voetbalclub Feyenoord begint vandaag aan hun avontuur in de Champions League. Dat is het belangrijkste Europese toernooi voor clubs. Het is zes jaar geleden dat de Rotterdammers voor het laatst mee mochten doen aan dat toernooi. Celtic uit Schotland is om 21:00 uur de tegenstander.

Feyenoord traint voor de wedstrijd

En dan nog even dit...

Deze Australische man heeft een boete gekregen om een wel heel vreemde reden. Hij ging namelijk surfen met een slang om zijn nek!

Huh? Man uit Australië surft met slang om z'n nek