Grote Clubactie: Tips van top-verkoper om meer loten te verkopen

De Grote Clubactie is begonnen! De komende zeven weken gaan honderdduizenden kinderen de straat op om zoveel mogelijk loten te verkopen. Doen ze om hun club of vereniging een handje te helpen.

Maar hoe verkoop je de meeste loten? We vragen het top-verkoper Joep van 13. Vorig jaar verkocht hij er meer dan 2000 (!), een record.

Tips

Natuurlijk, je moet vriendelijk en enthousiast zijn, en doorzetten als het even niet lukt. Maar Joep heeft nog veel meer tips. Hier komen ze:

1. Weet hoe alles werkt

Veel loten worden met een QR-code verkocht. Volgens Joep kan dit voor oudere mensen soms best ingewikkeld zijn. Zorg daarom dat je zelf goed weet hoe dit werkt. Zo kan je ze een handje helpen.

2. Ga op handige tijdstippen

Meteen uit school loten verkopen? Misschien niet het beste idee. Veel volwassenen zijn dan nog aan het werk. Volgens Joep kan je "beter iets later gaan". Rond etenstijd zijn er meer mensen thuis en gaan er dus ook meer voordeuren open.

3. Wissel eens van wijk

Het kan zijn dat de verkoop even wat minder goed loopt. Bijvoorbeeld omdat andere kinderen op die plek al langs de deuren zijn geweest. Joep tipt daarom: wissel eens van wijk.

Ga naar een wijk waar minder kinderen wonen en waarschijnlijk minder kinderen langs zijn geweest.
Joep, top-verkoper

4. Ga je goed? Kom terug!

Heb je veel verkoopsucces in een straat of buurt, schrijf dan op wie niet thuis is. Dan kan je later nog eens terugkomen. Grote kans dat je er dan meer loten verkoopt.

5. Trek iets aan van je club of vereniging

Toen Joep vorig jaar langs de deuren ging, had hij vaak hetzelfde aan: het shirt van zijn voetbalclub S.V. Den Hoorn. Zo wisten mensen meteen waarvoor hij kwam.

En dan geven ze sneller geld uit! 
Joep, top-verkoper

Lieke, Kaily en Veerle van turn- en freerunclub Pit uit Lunteren gaan de tips gebruiken. Zij doen namelijk ook mee aan de Grote Clubactie.

Loten verkopen voor je club: Grote Clubactie is begonnen

Doe jij mee aan de Grote Clubactie?

6.899 stemmen

Deze stelling is gesloten

32% 2.269 stemmen

67% 4.630 stemmen