Mohammed zit nog steeds vast in Gaza: 'Soms ben ik bang'

Mohammed zit nog steeds vast in Gaza: 'Soms ben ik bang'

Het Israëlische leger heeft vannacht veel plekken in Gaza beschoten en gebombardeerd. Op sommige plekken zijn bijna alle huizen en gebouwen verwoest. Ook Nederlanders die nog in Gaza zijn proberen te vluchten, zoals Mohammed en zijn familie.

Mohammed van 16 woonde in het Nederlandse dorp Doorn, maar is samen met zijn familie naar Gaza gegaan om te zorgen voor zijn zieke oma.

Ook in de buurt van het huis waar Mohammed en zijn familie nu zijn is een raket neergekomen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar het is te gevaarlijk om naar buiten te gaan.

We hoorden een hele hoop geluid. Toen we uit het raam keken zagen we de speeltuin. Voordat de raket de grond raakte zag ik rode rook, en toen ik naar buiten keek zag ik zwarte rook. En allemaal mensen waren aan het schreeuwen.
Mohammed

Voor nu zit er dus niks anders op dan binnen te wachten tot ze weg kunnen. Ze proberen via de grens met Egypte het land uit te komen, om weer naar Nederland te gaan.

Gisteren leek het erop dat het zou lukken. Maar op het laatste moment ging het toch niet door. Nu moeten ze dus weer wachten tot ze het opnieuw kunnen proberen.

We zijn echt teleurgesteld. We dachten echt: het is klaar, het is over. Maar blijkbaar niet.
Mohammed