Trainer Maurice Steijn weg bij Ajax na slechtste start ooit

De tijd van Maurice Steijn als trainer bij Ajax zit erop. De voetbalclub won dit seizoen maar één van de zeven eredivisie-wedstrijden die er zijn gespeeld.

Afgelopen weekend verloor Ajax zelfs van FC Utrecht, dat toen allerlaatste stond in de competitie. Ajax kwam daardoor op de 17e plek in de eredivisie terecht: een-na-laatste. Terwijl Ajax een topclub is met het meeste geld van alle clubs in Nederland.

Slechte start

Zo'n slechte start van het seizoen had Ajax nog nooit gehad. Daarom moet de trainer dus weg. De 49-jarige Maurice Steijn is afgelopen zomer pas begonnen als coach bij de club uit Amsterdam.

Assistent-trainer Hedwiges Maduro neemt het werk als trainer voorlopig over.

Crisis

De slechte resultaten van Ajax zijn niet alleen de schuld van de trainer. Er ging al langer van alles mis. Na een verloren wedstrijd van Feyenoord gebruikten supporters van Ajax ook geweld.

Technisch directeur Sven Mislintat werd na die wedstrijd ontslagen. Hij ging over het kopen en verkopen van Ajax-spelers. Hij kocht voor meer dan 100 miljoen aan spelers, maar die zorgden dus niet voor gewonnen wedstrijden.

Kinderen willen dat hooligans Ajax stoppen met geweld: 'Dit doe je niet'

Maar ook daarna ging Ajax niet beter spelen. En nu is het vertrouwen van de club in de coach dus weg.

Maurice gaf nu zelf ook aan twijfels te hebben of hij nog de juiste man op de juiste plaats is. Samen hebben we de conclusie getrokken dat het beter is om uit elkaar te gaan.
Jan van Halst, directeur Ajax

Maurice Steijn zegt zelf ook dat het voor Ajax het beste is als hij vertrekt. Hij zegt ook dat hij het vreselijk jammer vindt dat het zo moet lopen en dat hij hoopt dat Ajax snel weer veel gaat winnen.

Iedereen die mij kent weet dat ik er alles aan heb gedaan om Ajax terug te brengen naar waar deze club hoort. Maar het is mij niet gelukt.
Maurice Steijn