Zorgen op islamitische basisschool over winst PVV: 'Iedereen hoort erbij'

Zorgen op islamitische basisschool over winst PVV: 'Iedereen hoort erbij'

Sommige mensen zijn blij met de verkiezingswinst van de PVV, de partij van Geert Wilders. Anderen zijn bezorgd omdat deze partij heeft gewonnen.

Zo zijn er zorgen op islamitische scholen, omdat Geert Wilders erom bekend staat dat hij vaak extreme uitspraken doet over de islam en moslims. Uitspraken die veel mensen kwetsen. Ook op basisschool Al Amana in Utrecht zijn kinderen bezorgd en verdrietig.

Zelf heb ik een islamitische achtergrond en ik ben een beetje verdrietig, want iemand gaat misschien jouw land besturen die tegen jouw geloof is.
Bilal

Geert Wilders heeft vaak gezegd dat hij tegen de islam is, dat hij de Koran wil verbieden en islamitische scholen wil sluiten. Dingen die volgens de wet niet eens kunnen.

Maar de laatste weken zegt Wilders dat deze plannen niet het belangrijkst zijn. En dat hij hier minder aandacht aan gaat geven. Dat doet hij omdat de PVV anders niet kan samenwerken met andere partijen.

Zorgen

Toch maken kinderen zich veel zorgen. In de klas wordt er daarom veel over gepraat. Dat helpt volgens de kinderen.

Als ik een groot gevoel heb dan ga ik met de juffrouw in gesprek.
Yasmine
Iedereen hoort erbij. Maakt niet uit welke huidskleur en afkomst je hebt. En het maakt uit of je groot of klein bent. Uiteindelijk is iedereen een mens.
Ahmed