Waarom heeft iedereen het over een nieuw gamefilmpje?

Waarom heeft iedereen het over een nieuw gamefilmpje?

Binnen een paar uur is de trailer van de nieuwe game Grand Theft Auto VI (GTA 6) meer dan 50 miljoen keer bekeken. En de hele gamewereld heeft het over dit reclamefilmpje. Waarom?

1. Populair

De vorige versie van de GTA 5 is een van de best verkochte spellen ooit. Meer dan 190 miljoen mensen kochten het spel. Alleen de game Minecraft is meer verkocht.

Er werd dus ook veel geld met de game verdiend. GTA 5 bracht bijvoorbeeld meer geld op dan de twee Avatar-films bij elkaar. Best knap, want dat zijn de succesvolste films ooit.

2. Lang wachten

GTA 5 kwam uit in 2013 dat is dus tien jaar geleden. Gamefans kijken dus al heel lang uit naar de nieuwe versie. De eerste GTA-game kwam uit in 1997 en zag er toen nog totaal anders uit dan dan de laatste versies van het spel.

Zo ziet de eerste versie van GTA eruit

3. Het spel

In vrijwel alle versies van het spel ben je een crimineel en doe je dingen die niet mogen, zoals het stelen van auto's. Daarom is er ook veel kritiek op de game en is het spel eigenlijk alleen bedoeld voor volwassenen, vanaf 18 jaar dus.

4. Gelekt

Officieel zou de trailer pas vanmiddag uitkomen, maar beelden van de trailer werden al eerder door iemand op sociale media gezet. Daarom werd er al veel over de game gepraat en besloot het bedrijf het filmpje meteen te laten zien.

5. Nog even geduld

GTA 6 komt pas in 2025 uit. Ja, je leest het goed. Het duurt namelijk heel lang om een grote game als GTA te maken. De map van GTA 5 is zo groot dat het meer dan 15 minuten duurt om van de ene kant naar de andere kant van te rijden.

Dit is de map van GTA 5. De map van GTA 6 wordt waarschijnlijk nog groter.