Op deze artiesten hebben jullie gestemd

Veel Bankzitters, TikTok en Taylor Swift: Dit valt op aan de Top 2000

De Top 2000 is bekend! Dat is een lijst met daarin de beste nummers aller tijden volgens de luisteraars van Radio 2.

Het zijn vooral volwassenen die stemmen. Toch zijn er ook zeker kinderen en jongeren die hun favoriete liedjes insturen. En die zie je terug in de lijst!

1. Vier keer Bankzitters

Onder de stemmers zaten zeker wat fans van de Bankzitters. De youtubers staan namelijk met vier liedjes in de lijst. Hun nummer Je Blik Richting Mij staat het allerhoogst, namelijk op plek 145.

Bankzitters - Je Blik Richting Mij (Prod. Russo)

2. Taylor Swift scoort

2023 was het jaar van Taylor Swift. En ook in de Top 2000 kan je niet om haar heen. Vorig jaar stond ze met 6 liedjes in de lijst, dit jaar met 12!

Een van haar liedjes die er voor het eerst in staat is Anti-Hero.

Taylor Swift - Anti-Hero (Official Music Video)

3. Veel Nederlandse muziek

Van de 2000 nummers zijn er 381 gemaakt door Nederlandse artiesten. Dat is een record!

Veel Nederlandstalige muziek is trouwens best nieuw. Zo maakten Maan en Goldband in 2022 het nummer Stiekem. Die staat nu voor de eerste keer in de lijst en meteen op plek 180. Daarmee is dit het hoogste nieuwe liedje in de Top 2000.

Maan ft. Goldband - Stiekem (Official video)

4. TikTok doet wonderen

Veel volwassenen zullen niet snappen waarom het liedje Twee Motten (in me ouwe jas) ineens weer in de Top 2000 staat. Dat komt natuurlijk door TikTok, waar het nummer een grote hit is.

En zo gaat het met meer liedjes in de lijst. 505 van Artic Monkeys (plek 381) bijvoorbeeld. En The Real Slim Shady (plek 516) van Eminem. Allemaal hits op TikTok.

Hit the beat of Eminem - The Real Slim Shady TikTok trend Compilation