Prijzen voor Taylor Swift, Miley Cyrus en Billie Eilish

Muziekprijzen voor Taylor Swift, Miley Cyrus en Billie Eilish

Galajurken, optredens en heel veel gouden beeldjes: in de Amerikaanse stad Los Angeles zijn de Grammy Awards uitgereikt. Dat zijn de belangrijkste muziekprijzen van de wereld.

Billie Eilish, Miley Cyrus en Taylor Swift waren de grote winnaars van de avond. Billie Eilish kreeg de award voor 'Song of the Year' voor haar hit What Was I Made For. Dat liedje werd geschreven voor de Barbie-film. Miley Cyrus won met haar nummer Flowers twee prijzen.

Nieuw album

Taylor Swift kreeg voor haar album Midnights de Grammy voor beste album van het jaar. Het is de vierde keer dat ze deze prijs wint, een record. Swift kondigde tegelijkertijd ook een nieuw album aan met de naam Tortured Poets Department. Haar elfde album komt uit op 19 april.

Er waren ook Nederlandse genomineerden voor de internationale muziekprijzen: het Metropole Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Zij vielen alleen niet in de prijzen.

Artiest opgepakt

Bij de uitreiking gebeurde ook nog iets opmerkelijks. Een van de winnaars werd na afloop opgepakt door agenten. Het gaat om rapper Killer Mike. Hij won die avond drie prijzen. Volgens Amerikaanse media werd hij gearresteerd voor een zaak die verder niets te maken heeft met de Grammy Awards.

Wat gebeurde er bij de uitreiking van de Grammy Awards?