Nieuwswekker: Qatar kampioen + Haan opgepakt

Goedemorgen! Heb je al lekker carnaval gevierd? Of doe je daar niet aan mee? Feestvierder of niet, we hebben voor iedereen weer een nieuwe Nieuwswekker gemaakt!

Het weer

De dag begint droog, maar later kan het weer gaan regenen. Het wordt ongeveer 10 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- Qatar heeft de Azië Cup gewonnen. Dat is een toernooi voor Aziatische landen. In de finale won Qatar met 3-1 van Jordanië.

Op dit moment is er nog een groot voetbaltoernooi bezig. De finale van de Afrika Cup is vanavond tussen Nigeria en Ivoorkust.

- Er zijn grote zorgen om de stad Rafah in Gaza. In en om de stad schuilen 1,4 miljoen Palestijnen, toch bombardeert Israël het gebied. Daarbij zijn de afgelopen dagen minstens 44 mensen omgekomen. Er is veel kritiek op de acties van het Israëlische leger.

- In Rotterdam is een haan gevonden in een hotelkamer. De gast was al weg en niemand weet waarom de haan er is achtergelaten. De politie heeft het gezonde dier 'opgepakt' en naar een opvangplek voor kippen gebracht.

Een agent met de gevonden haan

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Hoe gaat het eraan toe op de Jeugdjournaal-redactie? Catoo van 10 kreeg een rondleiding bij het Jeugdjournaal, omdat ze de Jaaroverzicht-quiz had gewonnen. Vanavond zie je het in onze uitzending!

- Bij carnaval horen optochten. Met wagens, prinsen en prinsessen en soms ook lichtjes. In Berghem hebben zo'n licht-optocht. Die is zelfs zo groot, dat het de grootste van Nederland is. Verslaggever Joanke is erbij! En we hebben ook een stelling over carnaval:

Carnaval is het leukste feest van het jaar.

9.341 stemmen

Laat ons weten wat je denkt!

En dan nog even dit:

Toen de ouders van Lou en Zsa-Zsa hun nieuwe huis gingen verbouwen, vonden ze ineens een schilderij. En niet zomaar eentje. Misschien wel een echte Van Gogh!

Lou en Zsa-Zsa hebben een Van Gogh-schilderij in huis: Is-ie echt?