Nieuwswekker: Super Bowl + Stroomstoring bij carnaval

Een nieuwe week, een nieuwe Nieuwswekker. De meeste kinderen in het noorden en midden van Nederland mogen vandaag gewoon naar school. In het zuiden is het vakantie voor carnaval. En carnaval kun je vandaag best buiten vieren. Het wordt de zonnigste dag van de week!

Het weer van maandag 12 januari

Dit heb je misschien gemist:

- Het land Ivoorkust heeft het voetbaltoernooi de Afrika Cup gewonnen. Ivoorkust won met 2-1 van Nigeria. Dat zij in de finale stonden was al erg bijzonder, want de eerste wedstrijden gingen helemaal niet goed. Ze waren ook niet automatisch door naar de volgende ronde. Uiteindelijk lukte dat tóch, en nu heeft Ivoorkust zelfs het toernooi gewonnen.

- In Amerika was er gisteravond het grootste sportevenement van het jaar: de Super Bowl. In het stadion zaten heel veel mensen en miljoenen Amerikanen keken er thuis naar. Tijdens die show wordt er football gespeeld en in de pauze treden wereldberoemde artiesten op. Dit jaar waren dat rapper Usher en zangeres Alicia Keys. De sportwedstrijd werd gewonnen door de club Kansas City Chiefs.

- Gisteravond hadden meer dan 27.000 huizen in de plaats Oss even geen stroom door een storing. En dat gebeurde precies tijdens carnaval! Aan het begin van de avond werden heel veel plekken in eens donker. Na ongeveer twee uur deed alles het weer.

Reeshofwarmte.nl

@Reeshofwarmte

Eeeuhhh @Enexis help… Heel Oss = donker https://t.co/R0i8Re4dxy

Afbeelding bij tweet

11 februari 202417:56

Dit is vandaag in het nieuws:

- Als er een huisdier doodgaat, kan dat erg verdrietig zijn. Toch krijgen volwassenen of kinderen meestal geen dag vrij daarvoor, terwijl dat wel zo is als er bijvoorbeeld een familielid overlijdt. Een vrouw wil daarom dat mensen ook vrij krijgen als er een huisdier doodgaat. Wat vind jij daarvan? Je kunt hieronder reageren:

Je moet vrij krijgen van school als je huisdier is doodgegaan.

10.518 stemmen

Deze stelling is gesloten

76% 8.014 stemmen

23% 2.504 stemmen

Laat ons weten wat je denkt!

- Mark Rutte brengt vandaag een bezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden. Hij heeft een afspraak met de Israëlische minister-president en met de Palestijnse minister-president. Rutte wil met hen praten over een gevechtspauze in Gaza.

- In Boxmeer is vandaag een opmerkelijke paardenrace. De winnaar mag zich een jaar lang de 'Koning van de Metworst' noemen. Hij krijgt een schild, een hele lange worst om zijn nek en een halve varkenskop. Je ziet de opmerkelijke traditie vandaag in het Jeugdjournaal.

Dylano van 13 won vorig jaar als jongste ooit

En dan nog even dit:

In België is een extreem heet chipje verboden. In Nederland is die nog wel te koop:

Challenge met extreem hete chips in België verboden