Trein botst op carnavalswagen

Gisteravond laat is een trein op een carnavalswagen gebotst. Bij het ongeluk raakte de machinist gewond. Het gebeurde in de plaats Berghem in Noord-Brabant.

Optocht

Het ongeluk was na een grote carnavalsoptocht met versierde wagens. Daarbij werden wagens niet getrokken door een trekker, maar geduwd door mensen. Na de optocht liepen de bouwers met de wagen terug naar de sporthal, toen de spoorbomen dicht gingen.

We hoorden de bellen rinkelen en dan heb je nog zo'n twintig tellen om van het spoor te gaan. Maar we moesten de wagen een flinke helling op duwen en zo’n wagen is behoorlijk zwaar.
Willem van Kreij, baas van carnavalsvereniging

Volgens de baas hebben ze heel hard geduwd, maar lukte het niet om de wagen op tijd te verplaatsen. Daardoor is een trein bovenop de aanhanger achter de wagen gebotst. Vanaf de andere kant is ook nog een trein gekomen. Die is over de brokstukken gereden.

Geschrokken

Alle bouwers zijn heel erg geschrokken door het ongeluk, zegt de baas. Gelukkig is er verder niemand gewond geraakt. We hopen vooral dat de machinist weer gauw helemaal beter wordt, vertelt hij.

Waar is een trein in Brabant tegenaan gebotst?